close
Kerken

Nieuwbouw kerk De Rank te IJsselmuiden

Met oog voor de omgeving

 

Voor de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in IJsselmuiden ontwierpen wij een nieuw kerkgebouw. Een gebouw dat de kerkelijke gemeenschap op een eigentijdse manier faciliteert in hun viering en kerkzijn. Het gebouw is opgetrokken in bruin gemêleerde baksteen. Op die manier sluit het goed aan bij de omliggende dorpse bebouwing. Door de afronding van het gebouw en de speelse strooigevel voegt het kerkgebouw zich op een vriendelijke wijze in de omgeving. De brede glazen entreepartij onder een minimalistische luifel nodigt de bezoeker naar binnen.

“Door de afronding van de gebouw en de speelse strooigevel voegt het kerkgebouw zich op een vriendelijke wijze in de omgeving.”

Een nieuwbouw kerk die rust uitstraalt

 

Bij binnenkomst betreed je een ruime entreezone. Deze zone is direct gekoppeld aan de keuken, zodat deze ruimte als een plek van ontmoeting dienst kan doen. Via een dubbele deur betreed je de ruime kerkzaal. Deze heeft een capaciteit van een kleine 300 zitplaatsen. In de overloopzaal kunnen in geval van bijzondere gelegenheden nog eens ruim 50 mensen de dienst rechtstreeks volgen.

“De verlichting op verschillende hoogtes is geïnspireerd op een sterrenhemel.”

De houten spantenconstructie is beeldbepalend in het interieur van de kerkzaal. In combinatie met de lichte tinten van het interieur geeft dit een rustig, sereen beeld.

 

De speelse ramen in de zijgevel bieden uitzicht op het naastgelegen groen. Tegelijkertijd bieden ze wel voldoende privacy naar de omgeving. De verlichting op verschillende hoogtes is geïnspireerd op een sterrenhemel.

“De speelse ramen in de zijgevel bieden uitzicht op het naastgelegen groen.”

In het gebouw zijn verder een aantal ruimtes gecreëerd die multifunctioneel te gebruiken zijn. Zo is de Rank ook een multifunctioneel kerkcentrum.

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project