close
Wonen particulier

Kubistische villa in de Wellerwaard in Emmeloord

KHV architecten heeft voor de gemeente Noordoostpolder een ontwerp gemaakt voor een kubistische villa voor de Wellerwaard in Emmeloord. Wonen in een moderne en kubistische villa middenin een groen natuurgebied in de Noordoostpolder is waar de toekomstige bewoners van deze woning in de Wellerwaard (bij Emmeloord) voor kiezen.

De villa heeft een strakke en robuuste vorm, maar straalt door het gebruik van natuurlijke materialen ook warmte uit. Door de grote glazen puien aan de tuinzijde hebben de toekomstige bewoners een weids uitzicht op de groene omgeving. De waterpartij maakt het panoramische uitzicht helemaal compleet. Door in het interieur de ruimtes te schakelen wordt er geborgenheid en gezelligheid gecreëerd.

“Omdat de natuur van de Wellerwaard zo imposant is hebben we ervoor gekozen om de achtergevel bijna geheel transparant te houden.”

Collage van de natuur rondom de Wellerwaard

Kubistische villa die leefbaarheid, geborgenheid en warmte ademt

 

De uitdaging voor het interieurontwerp is om de ruimtes leefbaarheid, geborgenheid en warmte te laten ademen. Als hart is in de ruimte een blok geplaatst, uitgevoerd in hout, die alle verschillende facetten met elkaar verbindt. Entree, woonkeuken, woonkamer, kantoor en de verdieping komen hier samen.

Omdat de natuur van de Wellerwaard zo imposant is hebben we ervoor gekozen om de achtergevel bijna geheel transparant te houden. Op die manier ontstaat er een prachtig panorama. Met veel daglicht geeft dit binnen de hele dag een bijzonder beleving. Door het juiste lichtplan toe te passen ontstaat er ‘s avonds ook een aangename sfeer.

Met het ontwerp van het interieur is natuurlijk ingespeeld op het prachtige uitzicht. De ruime zithoek is gericht op binnen en buiten zodat je overdag heerlijk van de natuur kunt genieten. ’s Avonds zorgt de haard, die als imposant element tussen de woonkamer en het kantoor is gepositioneerd, voor extra sfeer. Stoere, strakke stalen deuren zijn toegepast bij de entree en aan weerszijden van de haard. Zo blijft de woning transparant, maar creëer je tegelijkertijd knusse plekken waar je je terug kunt trekken. De keuken, deels verwerkt in het hart van de woning, is vervaardigd uit donker hout met een marmer blad. Dit combineert mooi met het compleet uit corian vervaardigde kookeiland. Daarachter is een vakkenkast ontworpen die de keuken nog meer sfeer en beleving geeft.

Samengevat is met de kubistische villa het een sfeervol en helder ontwerp gecreëerd met mooie zichtlijnen naar buiten. Door gebruik van kleuren, bijzondere exclusieve materialen en aandacht voor detaillering ontstaat een leefbaar en warm interieur dat geborgenheid ademt.