close
Wonen particulier

Eigentijdse villa met rieten kap in de Wellerwaard in Emmeloord

KHV architecten heeft voor de gemeente Noordoostpolder een ontwerp gemaakt voor een eigentijdse villa met rieten kap in de Wellerwaard. Deze ruime villakavel zijn gelegen in een recent aangelegd natuur- en recreatiegebied en kenmerken zich door veel groen en een ligging aan het water.

Het ontwerp bestaat uit een uniek samenspel tussen uitstraling, indeling én beleving. Het biedt volop ruimte en kenmerkt zich door eenvoud, heldere lijnen en een warme uitstraling. We hebben ingezet op een hoofdvolume in twee lagen met zolder. Dit om extra ruimte op de verdieping te creëren. De vorm illustreert mooi dat riet niet per se een traditioneel materiaal is. Het leent zich heel goed om in een eigentijds ontwerp scherpe lijnen te trekken en geeft een woning een warme uitstraling.

“De combinatie van ambachtelijke en eigentijdse materialen geven het geheel een strak voorkomen dat tegelijkertijd warmte uitstraalt.”

Collage van natuur rond villawijk Wellerwaard in Emmeloord

Villa met rieten kap die zich duidelijk toont

 

Uitgangspunt is het ontwerp van een woning die zich duidelijk toont. Het volume bestaat uit een samenspel van een vrij eenvoudig hoofbouwvolume gecombineerd met enkele aan- en bijbouwen.

De onderbouw van hoofdopzet is opgetrokken in een donkere strakke steen. Over dit volume is een grote rieten kap  gevouwen met aan weerzijden onder de nok grote glazen puien. De bij- en aanbouw zijn speelse vormen met accenten in hout en aluminium.

De toepassing van de ambachtelijke materialen als hout en riet in combinatie met een strakke baksteen en een metalen dak- en gevelafwerking, geven het geheel een strak voorkomen dat tegelijkertijd warmte uitstraalt.

Een geweldig panorama

 

In het interieur staat het geweldige panorama centraal. De eenvoud van de meubels en het maatwerk wordt op afgewisseld met ornamenten in de ruimte. Dit alles wordt omgeven door de geweldige natuurrijke entourage van de groene omgeving.

De combinatie van een naturel houten vloer, zwart staal en marmeren accenten en maatwerk geven de woning een warme en luxueuze uitstraling. De tweede zithoek op de verdieping, grenzend aan de vide, maakt de leefruimte enorm veelzijdig.

 

“De vorm illustreert mooi dat riet niet per se een traditioneel materiaal is. Het leent zich heel goed om in een eigentijds ontwerp scherpe lijnen te trekken.”

Programma:
958 m³

Status:
Modelwoning

Artist impressions:
KHV Architecten

 

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project